İşletme Müdürlüğü

Görevin Kısa Tanımı:

  İl Özel İdaresi araç ve iş makinelerinin alım ve ihale işlemlerini yapmak.Araç kiralama işlemleri.akaryakıt,yedek parça alımı,tamir, bakım ve onarımını yapmak. Araç muayene ve Karayolları Trafik Kanunu ve ilgili yönetmelik hükümlerinin zorunlu kıldığı işlemleri yapmak. Karla mücadele faaliyetlerini yürütmek.Şantiyeleri işletmek. Görev alanına giren konularda denetim yapmak.

 

 Bağlı Birimler

  1. Makine İşletme Bakım ve Onarım Servisi
  2. Sivil Savunma Servisi
  3. Makine İkmal ve Satın Alma Servisi.
  4. Kaçak Akaryakıt Servisi. 
  5. Asfalt Plent Tesisi

 

       Görevin Genel Tanımı

  1. İl özel İdaresinin her türlü araç ve iş makinelerinin alımına esas olacak tespitleri yapmak, ihale işlemlerini gerçekleştirmek ve temin etmek.
  2. İdare makine parkında bulunan tüm araç, vasıta ve iş makinelerinin yedek parçasını temin ederek keşif, tamir, bakım ve onarımını, ihtiyacı olan akaryakıt ve yağ vb. tespit ederek temin etmek ve alımına ilişkin iş ve işlemleri yapmak.
  3. AFAD ile ilgili iş ve işlemler ile gerekli koordinasyon yapmak.
  4. Çevre Temizliği,çöp toplama hizmetlerini yürütmek.
  5. İdare’ye ait ekonomik ömrünü doldurmuş ve idarece ihtiyaç duyulmayan her türlü araç ve iş makinelerin satış ve tasfiyesine ait iş ve işlemleri yapmak.
  6. İdare’nin ihtiyaç duyacağı konularda araç kiralamalarıyla ilgili iş ve işlemleri yapmak.
  7. İdareye ait tüm araç ve iş makinelerinin (valilik dahil) her türlü muayene ve idari işler ile zorunlu trafik sigorta poliçelerini takip ederek, trafik sigortalarını yaptırmak.
  1. Makine parkında bulunan tüm iş makinelerini ve araçları kullanacak operatör ve şoförlerin görevlendirmesini yapmak, iş makinesi ve araçların çalışma ve arızalarının takibi için “aylık makine kontrol kartlarının” düzenlenmesini sağlamak, kontrolünü yapmak ve yıl sonunda icmalini çıkarmak.
  2. İdare’ye ait araç, gereç, iş makineleri ve ilgili personelin hazır tutularak talep üzerine görevlendirilmelerini sağlamak.
  3. İdarenin hizmet bina ve eklentilerinin güvenliğini sağlamak amacıyla hırsızlık, yangın gibi tehlikelere karşı gerekli tedbirleri almak. Sivil Savunma hizmetlerini yürütmek 
  4. İş sağlığı ve güvenliği mevzuatının gerektirdiği iş ve işlemler ile personelin sertifika,yetki belgesi,hizmet içi eğitim,zorunlu belgeleri almak.
  5. Kardan dolayı kapalı olan köy yollarını ulaşıma açmak veya açtırmak.
  6. Genel Sekreter ve mevzuatın verdiği benzer nitelikteki diğer görevleri yerine getirmek.
 
Cumhuriyet Mah. Atatürk Cad. No: 40 Merkez / ŞIRNAK
0486 216 10 39 - Belgegeçer: 0486 216 68 71- E-posta adresi :bilgi@sirnakilozelidare.gov.tr